Aanbod

Aanbod

Eigen Plan
Een stabiele gezinssituatie bepaalt voor een groot deel de kans op succes voor de moeders om ze te begeleiden richting de arbeidsmarkt. Prachtvrouw Coaching werkt samen met Eigen Plan van Stichting Sterker Samen. Eigen Plan wordt in gezet bij grote schulden of wanneer er zorgen zijn over de veiligheid van de kinderen in het gezin.

Financiële problemen hebben veel impact. Als je geen geld hebt, is het lastig om mee te doen en contacten te onderhouden. Je kunt niet iemand uitnodigen, want je kan niets aanbieden. Je kan niet naar een verjaardag, want een cadeautje kost geld. Als je lang zonder inkomsten of met schulden zit, kan je ook je ziektekostenverzekering of huur niet meer betalen en raak je je woning kwijt. Eigen Plan gaat in gesprek om op zoek te gaan naar wat er nodig is en wie in de omgeving waarmee kan helpen. Want samen sta je sterker! Onze taak als coach: Het versterken, stimuleren van de moeder en het motiveren van haar sociaal netwerk om mee te denken tijdens een Eigen Planbijeenkomst. Vaak in samenwerking met (hulp)organisaties. Met eigen plan krijg je weer regie over je eigen leven én je hebt weer steun van de mensen om je heen.

Project ‘Samen Sterk in Werk’
Met dialoogsessies van ‘Samen Sterk in Werk’ ontmoeten en inspireren vrouwen elkaar en geven zij elkaar advies en delen ervaringen over hun heden en toekomst. Dit kan de vrouwen helpen om een bewustere keuze te maken, met meer informatie over de mogelijkheden en met meer kennis van de gevolgen van deze keuzes. Prachtvrouw Coaching biedt ze de kans om hierover te praten.

Vrouw, versterk jezelf!

  • Workshops over werk en zorg combineren
  • Hoe brengt Prachtvrouw Coaching structuur in jouw dag
  • Oplossingsgericht denken
  • Wat is je talent
  • Hoe kan het (sociaal) netwerk verder helpen
  • Intakegesprekken voeren en trajectplannen opstellen

 
Prachtvrouw biedt vraaggericht dienstverlening. Dit houd in dat je vraag centraal staat. Samen met jou kijken wij of er een aanbod is die aan je vraag voldoet. Wil je ontdekken waar je kracht ligt? Wil je leren om je talent te ontdekken? Of wil je solliciteren op een betaalde baan, maar weet je niet hoe je dit kunt aanpakken? Dan is deze training iets voor jou!
Doordat je, bewust wordt van je kunnen, kies je een doel dat voor jou belangrijk is om aan te werken en stel je voor jezelf een actieplan op. Tijdens dit onderdeel leer je wat je talenten zijn en waar je kracht ligt. Je leert keuzes maken en bepaalt waar je aan wilt werken.

Workshops gezonde leefstijl
‘Met een gezonde leefstijl zit je lekkerder in je vel en heb je elke ochtend energie om iets te ondernemen!’

In samen werking met Dream Support gaat Prachtvrouw Coaching workshops geven over een gezonde leefstijl in Amsterdam-Oud Oost. Vrouwen en buurtprofessionals worden opgeleid als ‘Op Gezonde Tour’ ambassadeurs. Doel is om ze te informeren over gezonde voeding en om een gezonde leefstijl te bevorderen in de wijk. Uitbreiding van hun netwerk en samen werken staan hier centraal. Tevens kunnen de ambassadeurs gecoacht worden om actief te worden in de buurt of om een sociaal onderneming te starten.

Netwerktraining ‘Netwerk je sterk’
Netwerken is tegenwoordig ontzettend belangrijk om (vrijwilligers) werk te vinden. Wat is netwerken precies? En hoe pak je dat aan? Veel migrantenvrouwen hebben een sociaal netwerk, maar worden vaak niet gestimuleerd om iets te ondernemen of om te werken. In de workshop: ‘Netwerk je sterk’ leer je hoe je beter gebruik kunt maken van je huidige netwerk en hoe je in korte tijd nieuwe contacten kunt leggen. Vaak hebben vrouwen te maken met persoonlijke belemmeringen waardoor het lastig is om anderen hulp te vragen. Na deze workshop ben je in staat om makkelijker in gesprek te gaan met anderen. Je kunt jezelf beter presenteren waardoor je kans op werk vergroot word. Met netwerken maak je kennis met elkaar, Inspireer je anderen of jezelf en doe je weer nieuwe ideeën op!


Bekijk HIER ons programma overzicht..