Over ons

Wie zijn wij

Prachtvrouw Coaching versterkt en verbindt

Prachtvrouw Coaching is opgericht door Habiba Bouanan, zelf van Marokkaanse afkomst, maar diep geworteld in Nederland, weet ze als geen ander wat er speelt onder migrantenvrouwen en in de Nederlandse maatschappij. Een ervaringsdeskundige die drie (bijna) volwassen zoons heeft grootgebracht en jaren in de gezondheidszorg en maatschappelijk werk heeft gewerkt, voordat ze professioneel coach werd.
Habiba heeft zich al sinds 2003 bezig gehouden met emancipatie en integratie van migrantenvrouwen. Veel vrouwen hebben ambities en talenten, maar soms hebben ze een duwtje in de rug nodig om hun dromen te realiseren. Dat duwtje had Habiba vroeger ook nodig.

 

Nu ondersteunt zij vrouwen om het maximale eruit te halen, zodat ze weer regie hebben over hun eigen leven en betere keuzes kunnen maken. Vanaf 2015 heeft zij haar droom waargemaakt en heeft Prachtvrouw Coaching opgericht om met haar ervaring en kennis jou op weg te helpen om deze stappen ook te zetten!
Ben je op zoek naar een coach die jou op weg helpt naar een beter en gelukkiger leven? Neem dan contact op via het contactformulier op deze site, of bel 06-15419399.

Missie en Visie
Veel vrouwen hebben allemaal verborgen talenten. Prachtvrouw Coaching vindt het belangrijk dat vrouwen hun eigen kracht herkennen, erkennen en leren gebruiken. Hier moet ook ruimte voor zijn en dat ze op hun eigen manier emanciperen en participeren in de Nederlandse samenleving.
Als de vrouw emancipeert, emancipeert het hele gezin. Als je naast je gezinsleven ook nog actief bent, ben je niet alleen een voorbeeld van jouw kinderen, maar ook een rolmodel voor andere vrouwen. Om deze vrouwen te stimuleren en te versterken zijn op verschillende niveaus investeringen nodig: Mentaliteitsverandering bij de vrouwen zelf en hun omgeving, maar ook bij werkgevers, de Gemeente en de politiek.

Over het bedrijf
Prachtvrouw Coaching richt zich op vrouwen met ambities en talenten, werkt vraaggericht, faciliteert en begeleidt uiteenlopende activiteiten zodat vrouwen zich kunnen oriënteren en stappen zetten richting de arbeidsmarkt. Met individuele coaching, workshops en trainingen die vrouwen versterken en verbinden. Hen ondersteunen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, bij de keuze voor een opleiding of hulp bij het opzetten van een onderneming.

 
Met het project 'Samen Sterk in Werk! heeft Prachtvrouw Coaching een methodiek ontwikkeld om het thema Economische Zelfstandigheid bespreekbaar te maken. De praktische belemmeringen wegnemen is niet voldoende: vrouwen moeten kunnen en mogen, maar ze moeten vooral ook willen werken. Het doel is om bewustwording te stimuleren en de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt vergroten.